28 Ocak 2011 Cuma

Saffet Gurur Yazar Kimdir?


Beşiktaş'ın Ersan'ın yerine transfer etmek istediği oyuncu 1987 doğumlu. Sağ ayağını kullanıyor. Piyasa değeri 590.000 TL.

Son iki sezondur forma bulan Saffet, Karşıyaka'da toplam 53 maça çıkmış. Toplam 4 gol atmış, attığı gollerin hepsini kafayla kaydetmiş. Eski 2. Lig şimdiki 1. Lig'e gereken ilgi gösterilmediği için Saffet hakkında çok az bilgi bulabildik.

Hüseyin Ataş 7 Ocak 2011 tarihinde yazdığı yazısında Saffet'in Süper Lig'e gideceğini öngörmüştü:

Gurur Yazar / Karşıyaka (23)

Giray Kaçar’dan bu yana Süper Lig’e genç stoper ihraç edemeyen Bank Asya 1. Lig’in bu anlamda gelecek vaad eden bir oyuncusu. Topu oyuna iyi sokabilen bir stoper olarak dikkat çeken Gurur’u TRT 1 yerine Lig Tv’de izlememize pek kalmadı.



Ayrıca Sayın Ataş'ın Saffet hakkındaki kısa bir görüşü de şu:
Karşıyaka alt yapısından yetişen ve bu sezon savunmanın değişilmez isimlerinden biri olan Saffet Gurur Yazar ise bir diğer isim. Savunmanın stoper mevkiisinde oynayan Saffet duran toplarda ileri çıkan ve kafa vuruşlarıyla da gol arayan bir isim. Karşıyaka’nın ligdeki ilk galibiyeti olan Kartalspor deplasmanında kullanılan kornerde kafayı çakmış ve topu ağlara göndermişti. Fizikli stoperin adı geçtiğimiz sezon sonunda bir dönem Beşiktaş ile de anılmıştı.


İlgili Bağlantılar
http://www.futbolekstra.net/serdar-deliktas-saffet-gurur-yazar-ve-ferhat-kiraz-a2-millide/
http://www.futbolekstra.net/bank-asya-1-ligden-super-lige-goz-kirpan-genc-11/
http://www.transfermarkt.com.tr/tr/saffet-gurur-yazar/profil/spieler_58827.html
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=51717

Hiç yorum yok: