12 Ocak 2011 Çarşamba

Irak: 1 İran: 2 (VİDEO)

D Grubu’nda yer alan İran, 1-0 geriye düştüğü maçta ezeli rakibi Irak’ı 2-1 mağlup etti. Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde daha istekli olan Irak, 13. dakikada golü buldu. Karşılaşmanın ilerleyen bölümünde dengeyi kuran İran, 41'de beraberliği yakaladı, 84'te ise Mobali skoru belirledi: 2-1

Maça atak başlayan taraf Irak, ilk atağını dördüncü dakikada gerçekleştirdi ama İran kalecisi Rahmati gole izin vermedi. Ataklarına devam eden son şampiyon, aradığı golü ise 13. dakikada buldu. Ceza sahasına yapılan ortada kale sahasına doğru gelen topa dokunan Yunus Mahmud, takımını 1-0 öne geçirdi.

Yediği golden sonra Irak kalesine yüklenen İran, 38. dakikada Rezaei ile gole yaklaştı ama Rezaei’nin şutu ağlarla buluşmadı. Kaçırdığı pozisyonlardan sonra ataklarına ara vermeyen İran, 41. dakikada defansın arkasına sarkan Reza Rezaei’nin sağ çarprazdan güzel gol vuruşuyla skoru dengeledi: 1-1

İlk yarının bitmesine saniyeler kala öne geçmek isteyen Irak’ta defans oyuncusu Samal Saeed uzaklardan vurdu ama kaleci Rahmati bir kez daha gole izin vermedi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarı daha çok bir orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, oyuna sonradan dahil olan Mohammad Reza Khalatbari, İran’ı hücum bölgesinde rahatlatan isim oldu. İran sağ taraftan etkili olmaya başladı ve 84. dakikada İman Mobali’nin golüyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.



İlgili Bağlantılar:
Bitmeyen rekabet: İran-Irak

Hiç yorum yok: