29 Ocak 2011 Cumartesi

Beşiktaş batabilir


FIFA ve UEFA üyesi ülkelerin katıldığı “mali fair play” toplantısında Beşiktaş örnek gösterildi. Kartal’ın 6 sezonluk harcamasının 100 milyon euroyu aştığı, 2013-14 sezonuna kadar mali tablonun düzelmemesi durumunda kulübe ağır yaptırımların geleceğine dikkat çekildi..

Beşiktaş, yaptığı transferlerle dünyanın gündemine otururken, FIFA ve UEFA federasyonlarının “Mali fair play”ine de konu oldu.

53 Futbol Federasyonu’nun mali yetkililerinin katıldığı, İsrail’in Tel Aviv kentindeki toplantıda Beşiktaş’ın yaptığı harcamalar örnek gösterildi. Siyah-beyazlı kulübün son 6 dönemdir yapmış olduğu harcamaların 100 milyon euroyu aştığı vurgulanan toplantıda, bu kulübün gelir ve gider dengeleri arasında büyük farklılıklar oluştuğu kaydedildi. Beşiktaş’ın 2013-14 sezonuna kadar mali tablosunu düzeltmesi istenirken, toplantıda bu süre içerisinde ilerleme sağlamaması durumunda ağır cezalar gelebileceği de kaydedildi.


Tel Aviv’deki toplantıda, UEFA tarafından 2009’da kabul edilen ve 2013-14 sezonundan itibaren yürürlüğe girecek olan mali fair-play döneminin başlanacağının altı çizildi. 3 ayaklı toplantıların ikincisinin şubat ayı ortalarında Macaristan’ın Budapeşte kentinde yapılacağı belirtildi.

Kendi oyuncuları nedeniyle Beşiktaş’ı yakın takibe alan Portekiz basını da konuyu sayfalarına taşıdı.

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20110129/ornek_oldu.html?ref=satb1

Hiç yorum yok: