11 Ocak 2011 Salı

Avcı'dan Şeytan'a Taş




Şampiyonluktan bahsetmek için henüz erken olduğuna inanan Abdullah Avcı, televizyonlarda yorumculuk yapan eski futbolcuların altyapılarda çalışması halinde Türk futbolunun daha iyi yerlere geleceğini düşünüyor.

Türkiye'nin son yıllardaki en istikrarlı takımlarından biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başarılı teknik direktörü Abdullah Avcı, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İnsanların aceleci davrandığını düşünen Avcı, NTVSpor'a verdiği demeçte, "İstikrar açısından bakıldığında dört senesi Süper Lig olmak üzere her sene üzerine koyan bir takımız. Bunu oyun içindeki istatistikler de destekliyor. Ne zaman şampiyonluğa oynayacağımızı soruyorlar. Bizim insanımızın aceleci bir yönü var. Bu gerçekçi bir hedef olamaz," yorumunda bulundu.

Yeni stad ve tesis projeleri olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Genel anlamda bizi takip eden sessiz bir çoğunluk var. Olimpiyat Stadı'nın uzak olması, onlara geri adım attırdı ancak son dönemde stada gelen taraftar sayısı artmaya başladı. Üniversiteli gençler takıma duydukları sempatiden dolayı 'Bozbaykuşlar' diye bir taraftar grubu oluşturdular. Kendi paralarıyla kombine alarak takıma destek oluyorlar. Başakşehir'deki stat ve tesis projesinin bu akımın arkasını getireceğine inanıyorum," şeklinde konuştu.

Alt yapıdan oyuncu yetiştirmenin önemine değinen kurt hoca, "Bundan önceki belediyeler gibi çok para vererek oradan buradan futbolcu alan değil, kendi içinde futbolcu yetiştirerek sevimli bir takım haline geldik. İnsanlar bakıyor ve 'Gökhan kimmiş, nereden gelmiş?' veya 'Zeki, Mahmut nereden çıkmış?' diye soruyor. İnsanların bunu görmeleri bizi son derece mutlu ediyor," dedi.

Futbolculuktan sonra televizyon yorumculuğu yapanlara sitem eden deneyimli teknik adam, "Bugün futbolu bırakmış arkadaşlarımız televizyonlardan yorum yapıyorlar. Altyapılara önem verilmediğinden dem vuruyorlar. Bu öncelikle onları yetiştiren hocalara saygısızlıktır. Gidecekler altyapılarda çalışacaklar. Para tatlı gelmeyecek, kendilerini Türk futbolu adına feda edecekler," ifadelerini kullandı.

http://www.goal.com/tr/news/232/spor-toto-s%C3%BCper-lig/2011/01/11/2299796/avc%C4%B1-yorumculuk-yerine-altyap%C4%B1da-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fs%C4%B1nlar

Hiç yorum yok: