30 Kasım 2009 Pazartesi

2008 Avrupa Bayan Hentbol Şampiyonası'ndan Güzel Anlar


Hentbol ülkemizde pek tutulan bir spor değil, fakat eşit güçte, yetenekli takımların kapışmalarında ortaya müthiş anlar çıkabiliyor. Hentbol ayrıca takım taktiklerine bağlı olarak çok hızlı oynanabilen de bir oyun. İşte o an, oyun o kadar zevkli hâle geliyor ki, sporcular top kadar hızlanmaya çalışıyorlar ve oyun bir anda tenise dönebiliyor, o kadar hızlı yani.

Ülkemizde taraftar potansiyeli açısından futbol üzerinden 3 büyük takım başta gelmektedir. Hentbolda bu 3 büyük takımdan yalnızca Beşiktaş vardır. Beşiktaş'ın da hentbola sayısız hizmeti olmuştur. Diğer 2 takım, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hentbola girmesi konusunda teşebbüslerin yapıldığını duymaktayız. Bu iki takımdan biri hentbola girdiğinde diğeri de ona rakip olmak için girecektir. Bu takımların hentbola girmesi, bu spor için bir devrim olacaktır. Bu takımların hentbola girme konusundaki tereddütleri, hentbolun getirisinin az olması ve buna mukabil bazı giderlerin göze alınamaması olmaktadır.

Bu iki büyük takımın, gerekli destekleyiciler(sponsor) bulunduğunda bu spora girmesi beklenmektedir. İşte o zaman hentbolda rekabet artacak, taraftar artacak, hentbolun basındaki yeri artacaktır.



yazı: TT

Hiç yorum yok: