12 Ocak 2011 Çarşamba

Fenerbahçe ile İlgili Soru: "Hevesi kursağında kalmak"(Kelime Oyunu-Video)



Bloomberg HT kanalında yayınlanan "Kelime Oyunu" adlı yarışma programında, sorulan bir soru; Kurtuluş Savaşı’nda şehitler veren, ülkemiz tarihi kadar eski bir tarihe sahip olan Kulübümüzü ve milyonlarca taraftardan oluşan camiamızı aşağılayıcı niteliktedir.
Söz konusu programın yapımcı ve sunucusunun -tamamen holiganizm içeren bir tavırla- Kulübümüzü ve taraftarlarımızı küçük düşürmeye yönelik olarak yaptıkları bu davranışı, en ağır biçimde kınıyor; kendilerini Fenerbahçe Spor Kulübü ve camiasından özür dilemeye davet ediyoruz.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/22496/


Videoyu izledim, dışarıdan bakıldığında bu travmanın üzerine bu soru olmamış. Fenerbahçe öyle sıradan bir şey yaşamadı, çok sıkıntı çekti. Fenerbahçe camiası buna sessiz kalamaz, yapısı buna müsaade etmez. Fenerbahçe kendisini diğerlerinden ayrı ve yalnız görür, dışarıdan gelen bu tip durumlara olumlu yaklaşmaz, yaklaşması da beklenemez. Ayrıca soru da Galatasaray Eski Başkanı Alp Yalman'a soruluyor. Soru esnası ve sonrasında herkes bunu sıradan esprili bir soru gibi algılayıp gülüyor. Sadece Fenerli Cenk ve Erdem acılı bir tebessüm bırakıyor.

Şu nokta var. "Hevesi kursağında kalmak" deyimi Fenerbahçe'nin yaşadığı travmayı betimlemek için kullanılamaz. Daha basit, istenilen, ama bir nedenle olmayan durumlar için kullanılır, küçük durumlar.

Son olarak sunucu, soracağı sorunun sıkıntı yaratacağını anlamış ve sorudan önce, " hiçbir art niyetimiz yoktur" diye de eklemiş, ama bence böyle bir riske girmelerine gerek yoktu, başka amaçları yoksa...




Soru 10:53 dakikada.

Hiç yorum yok: