3 Aralık 2009 Perşembe

Temiz bir başlangıç

İndesit Şampiyonlar Ligi F grubu ilk maçında İBB, kendi evinde Fransız Paris Volley(PV) takımını 3-o (25-17, 25-19, 25-23) gibi net bir skorla devirdi

Maça giriş

Maça yarım saat kala salona vardım. İçeride çok güzel bir ortam vardı. İnsanın, burada Avrupayi bir hava var, diyesi geliyordu. Protokol tribünü için tribün geçişlerinde kokteyl verilmişti. O tarafa hısım-akraba, görevliler ve üst düzey yöneticiler dışında kimse giremiyordu.

Basın tribünü "press" yazan bir bantla ayrılmıştı. Basın mensuplarının oturduğu masaya, birtakım ikramlar ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne ait broşürler koyulmuştu. Maçın havası iyiydi, tribünler sayı olarak fazla gibi gözükse de, çoğu sabi sübyandı.

Maça artık az bir zaman kalmıştı. Oyuncular ısınma işlemlerini bitirmek üzereydiler. Maç öncesi tokalaşmada, İBB'li oyuncular rakip takım oyuncularına hediyeler verdiler. Ve maç başladı...

Aşırı durgun bir başlangıç...
İlk set o kadar berbat başladı ki, bizde bu duruma bir bahane bulmak durumunda kaldık, Şampiyonlar Ligi heyecanı. Karşılıklı 2'şer sayıdan sonra, voleybol biraz daha üst düzeye geldi. İBB bu sette kendi arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşasa da, bloklardaki üstün oyunuyla ilk seti kazanmasını bildi.

İBB kontrolü eline aldı...
İBB maça iyice ısındı, bu sette o basit hatalar pek olmadı. Erhan'ın sayıları, yapılan bazı asansör uygulamaları çok güzeldi. PV'de Bazin servise geldiğinde, oldukça etkili oldu. 2-3 sayı kazandırdı, ama en sonunda kolu yoruldu. İBB, iyi savunma ve buna mukabil güzel dublajla, üstüne kurduğu mental ve fiziksel üstünlükle de bu seti aldı.

Ölümden önce son çırpınış...
PV maç boyunca silikti, çok nadir zamanlarda rakibe direnim gösterdiler. Bunu güç olarak açıklamak doğru olmaz, sanırım oyuna kendilerini pek veremediler/vermediler. 3. sete de İBB güzel başladı. Daha önceki yazımda bahsettiğim rehavet bu sette pek olmadı. Ama PV bu sette biraz daha dirayetli bir oyun koydu. İBB Ulaş-Erhan kısa oyunlarıyla sayılar buldu. Bu sette önde giden İBB, birara durakladı, PV beklenmedik bir şekilde beraberliği yakaladı. 18-18'den sonra biraz ağır-aksak gitsek de, maçı almasını bildik.

Bitiriş...
İBB maçın başı hariç, tamamen üstün bir oyunla rakibini yendi. Takımda bir-iki oyuncu dışında kötü oynayan yoktu. Rakip bizden iyi değildi, ayrıca maça kendilerini verdiklerini düşünmüyorum.

Maçın adamı: Erhan'ı seçtik. Kısa oyunları sevdiğimizden midir, nedir? Yoksa maçı da bu oyunla bitirmesi de etkili oldu, bilinmez, ama takımın heyecanını üst düzeye çıkaran oyunculardan biri. Ama zaman zaman bu konuda hakemlerden uyarı da almıyor değil. Kendisini tebrik ediyoruz.

yazı: TT

Hiç yorum yok: