2 Aralık 2009 Çarşamba

İBB - Paris Volley


İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün Şampiyonlar Ligi ilk maçında Fransız Paris Volley takımı ile karşılaşacak. Bu zor mücadele saat:17:00'de başlayacak ve Haldun Alagaş Spor Salonu'nda oynanacak. Maça giriş ücretsiz

İBB bu sene Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden tek takım. Geçen sezonu şampiyon tamamlayan İBB, bu senede iyi gidiyor, lider. Fransız Paris Volley takımı ise liginde 2. sırada.

İBB'yi bu sezon kendilerini iki kere canlı izleme fırsatı buldum. Kaliteli yabancı ve yerli oyuncuları var. Çok deneyimli bir libero, iyi ve hırçın bir pasör ve tadında smaçörler.

Voleybolda maç içinde hava yakalamanın önemli olduğunu düşünüyorum. İBB'nin izlediğim 2 maçında da bu havayı yakalayarak maça başladığını gördüm. İlk olarak Ziraat Bankası ile bir maç oynadılar ve sette 2-0 öne geçtiler. Bundan sonra, oyuna bitmiş gözüyle baktılar. Aslında bu çok olağandışı bir durum değil. 2-0'dan sonra her iki tarafın da oyunda biraz düşmesi normal; biri kazanmak üzere, diğeri kaybetmek üzere ve kazanma ihtimali çok zayıf. Ama bunun bir dozu olmalı.

İşte 2-0'dan sonra, Ziraat 3. sette bayağı iyi bir oyun çıkardı ve seti aldı. Bu noktada işler tam tersine döndü, Ziraat kazanabileceğine inanmaya başladı, İBB tedirgin olmaya...Ardından 4. seti de kaybettiler ve oyundan iyice koptular, heyecanları bitti ve uzatmayı da kaybederek maçı verdiler.

Bunun tıpkıbasımı Galatasaray ile oynanan Türkiye Kupası maçında oldu. İlk maçı 3-1 kaybeden İBB, bu maça harika başladı. Skoru çok rahat 2-0 yaptı. Ardından biraz rehavete kapılarak, maçı 2-2'ye götürdüler. Maçı 3-2 kazanan İBB oldu, ama tur atlayan Galatasaray.

İBB'nin sanırım son şampiyon olması neticesiyle, bazı maçlarda kendisini çok yüksekte görüyor, maçın kontrolünü kaybediyor. Karşılarında biraz dirayetli bir takım olunca, İBB'nin bu zaafı zarara dönüşüyor. Aynı senaryonun bugün olma ihtimali de var, İBB maça çok iyi başlar ve sonra rolanti. Ama bu durumun olma ihtimali daha zayıf, çünkü burası Lig ya da Türkiye Kupası değil, Şampiyonlar Ligi...

yazı: TT

Hiç yorum yok: