1 Aralık 2009 Salı

İki arada bir derede


Kıbrıs Rum Kesimi deplasmanına gitmemek için federasyona başvuran SBK'ya Türkiye Basketbol Federasyonu bu durumun her iki ülke tarafından bir diplomatik krize sebep olacağını bildirdi

FIBA Euro Cup Women'da Türkiye'yi temsil eden Samsun Basketbol Kulübü'nde aylardır devam eden maddi kriz sonucunda, Kırmızı- Beyazlı ekip çok yüksek maliyetli olan Kıbrıs Rum Kesimi deplasmanına gitmemek için federasyona başvurdu. Ancak Türkiye Basketbol Federasyonu bu durumun her iki ülke tarafından bir diplomatik krize sebep olacağını açıkladı.

FIBA Euro Cup Women'da Türkiye'yi temsil eden Samsun Basketbol Kulübü'nde dün önemli bir gelişme yaşandı. Euro Cup Women H Grubu 5. maçını oynayacağı Kıbrıs Rum Kesimi ekiplerinden K.V. Imperial AEL maçına gitmek için girişimlere başlayan Kırmızı- Beyazlılar yüksek vize ve bilet maliyetiyle karşı karşıya kaldı.
Sezon başından bu yana maddi sıkıntılarla boğuşan Samsun Basketbol Kulübü bu durum üzerine acil olarak yönetim kurulu toplantısı düzenleyip konuyu masaya yatırdı. Toplantı sonunda yönetim kurulu maça gitmeme kararı alıp, konuyu Türkiye Basketbol Federasyonuna bildirdi. Ancak Türkiye Basketbol Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Emir Turan bu tür bir durumun yıllardır arasında sorun olan iki ülke için diplomatik kriz haline getirilebileceğini ifade etti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun Basketbol Kulübü Basın Sözcüsü Hüseyin Tuncer, "Sezon başından bu yana maddi sıkıntılarla boğuşan kulübümüz, bu deplasmana gitmek için gerekli vize ve uçak biletleri işlemlerine başlamıştır. Ancak ortaya çıkan masrafların karşılanamaz düzeyde olması bizleri zora sokmaktadır. Biz de acil olarak yönetim kurulu toplantısı yapıp bu konuyu masaya yatırdık. Toplantı sonucunda ise bu maça gitmeme kararı aldık ve bu talebimizi Türkiye Basketbol Federasyonu'na ilettik. Türkiye Basketbol Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Emir Turan'la yaptığımız görüşme sonucu, Kıbrıs Rum Kesimi tarafından konunun yanlış anlaşılabileceğini ve bilerek o ülkeye gitmemizin düşünüleceğini söyledi. Ayrıca bu tür olası bir durum sonucunda ise her iki ülke arasında bir diplomatik krizinde oluşacağını ifade etti. Federasyonla yaptığımız görüşmelerin ardından ise Başkanımız Hüseyin Tayıncı ve diğer yönetim kurulu üyelerimiz bir çıkış yolu bulabilmek için gerekli girişimlere başlasa da, şu ana kadar herhangi bir sonuca varamamıştır. Samsun'daki maça gelen ve çiçeklerle karşıladığımız K.V. Imperial AEL takımı deplasmanına parasızlıkdan dolayı gidemeyecek olmak bizleri de derinden yaralıyor" diye konuştu.

Hiç yorum yok: