26 Aralık 2009 Cumartesi

Milan Jovanovic

Şu sıralar gündemde olan yıldız futbolcu hakkında, bir-iki kelam da biz edelim. Kendisini bir maç izledim. O da Sinan Bolat'ın kafayla gol atıp Avrupa Ligi'ne kaldıkları AZ Alkmaar maçıydı.


Sezon başı Jovanovic ile ilgili transfer dedikoduları(zaten çıkmayan çok az isim var) çıkmıştı. Oradan aklımda kalmış, kendisini özel olarak takip etmişliğim yok. Az Alkmaar maçında her yönüyle harika bir oyun koydu, hücum yetenekleri açısından...Az Alkmaar'ı fiilen gözükmese de, parçaladı. İzlemeyenler bu bağlantıdan izleyebilir.

Öncelikle çok teknik bir oyuncu, hızlı da ve de en önemlisi cesaretli. Bacak arası, şaşırtmaca, uzun şut, deneme, deneme, deneme...O lige fazla bir oyuncu, Mbokani ile birlikte.

En iyi parayı Fenerbahçe teklif etmiş. Diğer kulüpler kendi şanlarına güveniyorlar sanırım. Üstüne onların beklentilerini karşılamak biraz daha zor. Ayrıca talipler arasında maddi olarak çok kötü takımlar da var. Jovanovic ülkemize gelirse, beklentiler tabii ki büyük olacaktır, ama bu oyuncu gerçekten güçlü ve cesaretli, bu yükü kaldırabilir ve sonra da fırlatabilir.

Oyuncunun Başarımı


Hiç yorum yok: