1 Aralık 2009 Salı

Tebrikler Tarık!


Türk sporcu Tarık Kuzucu, 79 kiloda Dünya Kickboks şampiyonu (WKA) oldu. Fransız dünya şampiyonu rakibi Richard Pedro'yu 5 raund sonunda açık sayı farkıyla yenerek kemeri alan Tarık, "Şampiyonluğu Türkiye ve Almanya'ya kazandırdığım için mutlu ve gururluyum" dedi.

Almanya Şampiyonu Tarık Kuzucu, ilk kez profesyonel olarak çıktığı ünvan maçında 79 kilo Dünya Kickboks Şampiyonu (WKA) Fransız rakibini yenerek altın kemerin sahibi oldu. Fransız dünya şampiyonu rakibi Richard Pedro'yu 5 raund sonunda açık sayı farkıyla yenerek kemeri alan Tarık, "Şampiyonluğu Türkiye ve Almanya'ya kazandırdığım için mutlu ve gururluyum" dedi. Fransa'nın İsviçre sınırındaki Saint Julien'de spor salonun dolduran 3 bine yakın seyirci 5 raunt boyunca karşılaşmayı adeta ayakta izledi. Az sayıda Türk seyircinin destek verdiği Tarık, "17 Ekim'de Blerim Rashiti karşısında açık sayı farkıyla galip gelince Dünya şampiyonu benimle dövüşüp ünvanını korumak istedi. Fransa'da kendi seyircisi önünde rakibimi yenmak için 5 raunt boyunca üstün dövüşmem gerekiyordu ve ve bunu başardığım için sevinçliyim" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Altın kemeri takıp İstiklal Marşı'nı söyletirek gururlandıran Tarık'ın amatör olarak yarıştığı şampiyonalarda da dünya ikinciliği bulunuyor. Würzburg Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı ile Beden Eğitimi Bölümü'nde okuyan 22 yaşındaki Tarık kuzucu, "Spor yapan gençler yapmayanlardan daha başarılıdır" sloganıyla hep çalıştığını dile getirip hedefinin kazandığı kemeri yıllarca boynundan çıkartmamak olduğunu söyledi.

Würzburg'da Viktor Gym Spor Okulu'nda aynı zamanda Jiu Jiutsi Dünya Şampiyonu olan antrenörü Viktor Köhl'den çok şey öğrendiğini söyleyen Tarık, "Her altı ay içinde ünvanımı korumum gerekiyor. Bunun için çalışmalarımı ara vermeden sürdürüyorum" dedi.

İŞCİ ÇOCUĞU

Malatyalı Almanya'da işci olarak çalışan Kuzucu ailesinin 3 çocuğundan ikincisi olan Tarık Kuzucu, Würzburg'da doğdu. 14 yaşında başladığı kickboksta 8 yıl içinde Dünya şampiyonluğnu kazanan Tarık, "Ben kendi kültürümden, dilimden, dinimden hiç bir zaman ödün vermedim. Ama Almanya'yada uyum sağladım. İleri de antrenör olup çok başarılı Türk kökenli sporcular yetiştireceğim" diye geleceğe yönelik planları olduğunu söyledi.

Hiç yorum yok: