24 Aralık 2009 Perşembe

Adı derbi

Teledünya Türkiye Kupası ilk maçında Galatasaray, Fenerbahçe'ye 3-0 yenilerek, tur umutlarını büyük ölçüde yitirdi.

Galatasaray ve Fenerbahçe. Hangi spor dalı olursa olsun, bu iki takımın yer aldığı kapışma, büyük heyecana yol açıyor. Biz de güzel bir derbi izlemek için, TVF 50. Yıl Spor Salonu'ndaki yerimizi aldık. Maçta Galatasaray ev sahibi gözüküyordu, fakat bunu sadece tabeladaki Galatasaray yazısının önde yazılmasından anlayabiliyordunuz. Salondaki iki tribünün neredeyse tamamını Fenerbahçe, diğer küçük tribünün bir bölümünü de Galatasaray taraftarı doldurmuştu.


Kadro kalitesi daha iyi olan Fenerbahçe, deplasman maçında içeride gibiydi. İlk sette iyi bir oyun olmadı. Bu maçta çalışması, uğraşması, yaratması gereken takım Galatasaray'dı, ama olmadı. Fenerbahçe ısınma seti olarak geçen bu seti, çok da çaba sarfetmeden kazandı.(19-25)



İkinci sete Galatasaray biraz daha sert başladı. Fakat sonra Fenerbahçe savunmayı oturtunca maçı dengeledi. Fenerbahçe liberosunun iyi oyunu ve etkili servislerle farkı açtı(8-11) Fenerbahçe'nin bu kısmen iyi oyununa Galatasaray'ın hataları da eklenince oyun koptu(9-16) Karşılıklı sayılarda Gamova kendini gösterdi. Galatasaray iyi bir seri ile oyuna tutundu, fakat fark bir türlü 3 sayının altına inmedi. Bir ara durum 20-22 iken, oynanan ralliyi Fenerbahçe'nin alması, Galatasaray'a seti kaybettirdi.(20-25)


Bu sete genelde geride olan takımlar daha iyi başlar. Galatasaray'da 2-0'la başladı, ardından Fenerbahçe skoru 2-3 yaptı. Oyun sürerken Galatasaray'da oyuncu dizilişlerinde bir sorun oldu, maç 1 dk durdu. Galatasaray sette 13-9'luk bir kazanım sağlasa da, devreye giren Fenerbahçe taraftarı ve Gamova skoru 15-15'e kadar taşıdı. Bu skordan sonra oyunu eline alan Fenerbahçe şu serilerle seti ve aynı zamanda maçı kazandı: 15-17, 16-20, 18-23, 19-24, 20-24, 20-25.


Maç keyifliydi. Fenerbahçe taraftarı formundaydı. Derbi dediğimiz maçın 3-0 bitmesi, bizi üzen tek nokta oldu. Bu sonuçla Fenerbahçe tur atlamış kadar oldu.

Not: Maçın sonuna doğru Fenerbahçe taraftarları tezahürat esnasında zıplarken 3 tane koltuğu kırdılar. Sanki bu durumun ortaya çıkacağını önceden bilen görevli, hemen önümüzde bitiverdi. "Kulübe ceza gelir" dedi. "Ceza mı gelir" dedim. "Gelir" dedi. Biraz şaşırmıştım, çünkü bilerek yapılmış bir hasar değildi. Mevzuata uydurup zararı ya da daha fazlasını tazmin edecekler sanırım.

1 yorum:

Tolga TOPÇU dedi ki...

Resimler bariz kötü olmuş, teknik bir hata, emin olun.