23 Aralık 2009 Çarşamba

Beşiktaş toparlanır

Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında Manisaspor, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Yüksek tempoda oynanan mücadelede Manisaspor'un golleri Simpson ve Ergin Keleş'ten gelirken, Beşiktaş ise Bobo ile golü buldu.

Maç öncesi aslında çok yavan bir oyun bekliyordum. Haftaiçi ne de olsa, ne beklenebilir ki? Ama öyle olmadı...İki takımda açık oynadı. Manisaspor'da çok hızlı ve hareketi oyuncular var, bu becerilerine bir de iyi pası ekledikleri zaman ortaya güzel işler çıkardılar.

İlk yarı Manisaspor'un etkin oyununa, Beşiktaş tam bir karşılık veremedi. Ayrıca Beşiktaş'ta bazı sorunlar da vardı. Defansta Ferrari'nin olmaması, kalede Korcan'ın olması gibi. Zaten boyunca Beşiktaş defansı -gördüğüm kadarıyla, Korcan'a top atmamaya, onunla mecburi durumlar dışında bağlantı kurmamaya çalıştılar.

Manisa golü iyi oyunundan değil, duran bir toptan kazandı. Sağdan gelen ortaya Simpson etkisiz bir kafa vuruşu yaptı. Korcan, aslında rahat bir şekilde çıkaracağı bu topu, kolunun altında içeri aldı. İlk yarı böyle sonuçlandı.

İkinci yarı da ilk yarı başındaki tempo ile başladı. Rakip sahada kaptığı topla atağı başlatan Bobo, atağı bitiren isim oldu ve skora denge getirdi. Kanatları zayıf Kartal, Bobo sayesinde aktarmalı da olsa uçabiliyor.

Bu golün hemen ardından, Mehmet Nas'ın 20 mt'den sağdışla vurduğu yay gibi ağlara giden top, bir süre(25 sn) sonra iptal edildi. Mehmet Nas'ın vuruşunda, İsaac "aktif bölge" diye tabir edilen sıkıcı alanda olduğu için gol geçersiz sayıldı. Yan hakemin bunu yakalaması ya da fark etmesi zordu. Santraya koşsa, kimse onu eleştirmezdi. O stadyumda o pozisyonun ofsayt olduğunu fark eden bir o vardı ve sanırım bunu ancak iyi bir hakem yakalayabilirdi.(İsmail Şencan)

Bu arada sahada nadir kondisyonu ile bir "Yusuf Şov" vardı. Bu adam tek başına bir animasyon ekibine bedel. İkinci yarı girdiği oyunda, neredeyse tüm hareketleri olumluydu. Sol taraftan İbrahim Üzülmez'le kısa zamanda çok iş yaptılar. Yusuf bir sürü çalım attı. Bir de her hareketi bir bilinç taşıyordu ve bunun sonucunda top, genelde Beşiktaş'ta kalıyordu. Beşiktaş'ın hücum zenginliğini arttırmak adına Yusuf çok önemli hala. Eğer gönderilirse Beşiktaş kaybeder, şov dünyası kaybeder.


Maçın başında kalede Korcan'ı görmek bizi sevindirmişti. Fakat bu ikinci golde, öyle bir hata yaptı ki... Umarız buna takılmaz. Eğer Korcan oynamaya devam ederse, Beşiktaş'a bir maç borcu var ve onu ödemesi lazım. Bu maçta gollerde hatalıydı, ama topu oyuna yerden sokma düşüncesi bizi çok memnun etti. İyi yönlerini daha da öne çıkarması dileğiyle...

Beşiktaş bu sonuçla kötü dönemi noktaladı. Ama şu görülüyor ki, Beşiktaş toparlanır. Takım olarak dirayetli bir yapısı var. Sadece karşı alanda biraz daha etkinlik, zaten mücadele var, üstüne başka bir doneye gerek kalmıyor, çünkü bu ligde La Liga değil...

Hiç yorum yok: