2 Aralık 2009 Çarşamba

Bursaspor'un büyük çıkışı


Geçenlerde bir haber gözüme ilişmişti. Bursaspor'un fiyat/performans durumu ile ilgili. Bu haberde Bursaspor'un kadrosunda yer alan oyuncuların, takıma nasıl kazandırıldıkları ve bu yapılırken de hiç para harcanmadığı belirtiliyordu.

Gerçekten de öyle Bursaspor bu sezon şimdiye kadar, ne para kazandı transferlerden, ne de para harcadı. Aldığı da verdiği de, sıfır.

Bu durum iyi gibi gözükse de, aslında bir risk. Çünkü aldığınız çoğu oyuncu, başarısız olmuş ya da kenara atılmış oyuncular. Ama Bursa gibi bir takım bu riski alabilirdi, çünkü Bursaspor'un sezon başı hedefleri harcama yapan/yapabilen takımlara göre daha düşüktü.

Sadece Bursaspor açısından değil, 3 büyükler dışındaki kulüpler de, lige çok az harcama yaparak girdiler:




















Tam 7 takım sezona bonservis parası harcamadan başlamış. Bunların içinde de, en büyük çıkışı Bursaspor yapmış. Tabii bu çıkışın sizin de tahmin edebileceğiniz gibi başka destekleyicileri var;
  • Bursaspor'un sağlam taraftarı,
  • UEFA tarafından geleceğin en iyi teknik direktörleri arasında gösterilen Ertuğrul Sağlam,
  • Alt yapıdan yetişen ve takıma büyük katkı yapan oyuncular,
Bunlar ilk akla gelenler. Ayrıca taraftar ve altyapıdan çıkan oyuncuların yaptıkları büyük katkılar, diğer takımlara karşı kurulan üstünlüklerin bir göstergesi.

Geçen seneyi berbat geçiren Fenerbahçe ve Galatasaray'ın toparlanması bu seneyi de bitirecek. Bu takımlar kabul etmek gerekir ki, Beşiktaş ile birlikte ligi taşıyan takımlar. Onların iyi olması, bu ligin kalitesine direkt etki eder. Çünkü bu takımlar güçlü ve taraftarların çoğu bu takımlarda, medya onlarda, para onlarda, yüksek sesle konuşma hakkı onlarda...

Her done onlarda, ama Bursa gibi bir takım gelir Galatasaray'ı geçer. Kayseri keza gene iyi, Gençlerbirliği iyi olmasa da, kötü değil. Antep ara ara kıpırdanıyor, Trabzon yeni bir nefes alımında, İBB toparlanacaktır.

Ligimiz bu sene de sancılı olacak büyük takımlar için, Bursaspor'un başarımı sürecek, saydığımız diğer takımlar sürpriz gibi görünen olağan çıkışlar yapacaklar...

not: veriler transfermarkt.de adresinden toplanmıştır.

yazı : TT

Hiç yorum yok: