27 Kasım 2009 Cuma

Tevfik'in haklı ve içten sitemi


Bayer Leverkusen'de forma giyen Ümit Milli futbolcu Tevfik Köse, Türkiye'de yabancı oyunculara ilginin çok yüksek olduğunu söyledi

Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan, TamSaha Dergisi'nin Aralık ayı sayısında röportajı yer alan Tevfik Köse, Türkiye'de çok yetenekli futbolcular olduğunu ifade ederek, ''Bu yetenekler Avrupa'da bile yok ama maalesef Türkiye'de aşırı bir yabancı düşkünlüğü var. Neden orta halli bir yabancı futbolcuya 1 milyon euro bonservis bedeli veriliyor? Altyapıdan gelen yetenekli bir futbolcuya 200 bin euro verilse, ne kadar iyi oynadığını herkes görecek. Genç oyuncuların üzerine gitmek ve onlara yatırım yapmakla hiçbir şey kaybedilmez. Aksine, çok kazanç elde edilebilir. Teknik adam gözüyle olaya bakarsak, kendilerini garanti altına almak için yabancılara yer verdiklerini söyleyebilirim'' diye konuştu.

Tevfik, önceki sezon Ankaraspor, geçen sezon da Kayserispor'da forma giydiğini hatırlatarak, Türk futbolu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
''Teknik adamların bilgisi, oyuncuların profesyonellik anlayışı ve disiplin konularında daha öğrenmemiz gereken çok şey var. Ankaraspor ne kadar iyi bir kulüp olursa olsun, yöneticilerin baskı yapması kötüydü. Maçlar kaybedildiğinde veya işler kötü gittiğinde başkanın veya başka bir yöneticinin yanımıza geldiğini gördüm. Halbuki yurt dışında böyle bir şey yok. Taraftarlar kulüp başkanının ismini bile bilmezler. Ben doğru sistemin bu olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de kulüpler tamamen başkana endeksli olarak hareket ediyor.''

Ümit Milli Takım'ın 2011 Avrupa Şampiyonası elemelerine gösterdiği performansla ilgili soruları da yanıtlayan Tevfik, bazı kulüplerin oyuncularını aday kadroya göndermediğini ileri sürerek, ''Bazı futbolcular da takımlarından ayrı kalmamak için gelmek istemiyor, 'Sakatım' diyor. Eğer ayrı kalırsa, takıma olan adaptasyonu düşüyor ve kulüp hocasının nazarında unutuluyor. Hami hoca da bu konuda sıkıntı çekiyor. İstediği kadroyu bazen kuramıyor. Ben sorunun bundan kaynaklandığını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok: