28 Kasım 2009 Cumartesi

Platini'den video teknolojisine hayır!


UEFA başkanı Michel Platini, futbolda tartışmalı pozisyonlarda video teknolojisinden faydalanma fikrine karşı çıkarak bunun sahtekarlıkla savaşmak adına doğru bir çözüm olmadığını belirtti

Fransa'nın, İrlanda Cumhuriyeti'ni Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off rövanş maçında Henry'nin bariz şekilde elle kontrol edip, takım arkadaşı William Gallas'a attırdığı tartışmalı golün ardından futbolda tartışmalı pozisyonlarda video teknolojisinden faydalanılması konusu ciddi şekilde gündeme gelmişti.

Üst düzey yekililerden bazıları, maç hakemlerine zor pozisyonlarda yardımcı olması açısından teknolojiden faydalanılması konusunda lobi yaparken, Platini kararlı bir tavır sergileyerek bu öneriye karşı çıktı.

Video teknolojisinden faydalanma fikrini şiddetle reddeden UEFA başkanı, şu anda Avrupa Ligi maçlarında denenen kale arkasındaki ek yardımcı hakem uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

L'Equipe'e konuşan Platini, "Kale arkasındaki bir ekstra yardımcı hakem Henry'nin topa elle kontrol ettiğini görürdü" ifadelerini kullanarak şöyle konuştu :

"Sahadaki pozisyonun video tekrarı mı? Bence bu kötü bir çözüm. Büyük maçlardan söz ediyoruz ama Andorra ve Faroe Adaları arasındaki bir maçta gerçekten 20 kamera olabilir mi?"

Hiç yorum yok: