30 Kasım 2009 Pazartesi

Bilindik ama çok doğru konuşmalar...


Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber, teknik direktörlerin bir kulüple anlaşırken, o kulübün ve anlaşmanın şartlarını iyice kontrol edip, ondan sonra sözleşme imzalaması gerektiğini söyledi

Dilber, teknik direktörlerin bir takımla sözleşme yaparken dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, ''Teknik direktör gideceği kulübe dikkat etmeli. Kendi mentalitesine uyuyor mu? Ona bakmalı. Teknik direktörün, kulübün ve anlaşmanın şartlarını en iyi şekilde kontrol edip, öyle transfer yapması gerekir'' dedi.

Teknik direktörlerin çalışmış olmak için bir kulübe gitmemesi gerektiğini kaydeden Dilber, ''Çalışmış olmak için giderse, sonra sorun çıktığında ağlamaya sızlamaya hakkı yok. Kulüple anlaşıp, sonra 'ödemeler olmuyor' diye şikayet etmeye hakkımız yok. Ya gitmeyeceksin ya da bunlara göğüs gereceksin'' diye konuştu.

İsmail Dilber, kulüplerin de olmayacak sözler vermemeleri gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Kulüpler de dikkat etmeli. Hayal peşinde koşup, olmayacak sözler vermemeli. Kendi bünyesine en uygun antrenörü bulup, ona göre anlaşmalı. Kısa vadede 'Onu yollarım, buna alırım' ile kulüpler müthiş zarar görüyorlar. Boşa transferlerle boşa zaman harcanmamalı, altyapılara da dikkat edilmeli. Kulüpler de parasının kıymetini bilmeli.''

-''KULÜPLER PATRON, ONLARLA KAVGA ETMEK ÇOK HOŞ DEĞİL''-
İsmail Dilber, teknik direktörlerin kulüplerle arası bozulduğu zaman gidip aracı olmaya çalıştıklarını belirterek, ''Onlara, 'bunu başka yerlere taşımaya gerek yok. Kendi aranızda çözün' diyoruz'' dedi.

Teknik direktörlerle kulüpler arasındaki anlaşmazlıklarda çözümler aradıklarını anlatan Dilber, ''Kulüpler patron, onlarla kavga etmek çok hoş değil. Sorun olduğu zaman kendi aramızda çözelim diye aracılık yapıyoruz. Yabancılar sorun olduğu zaman parasını isteyip, gidiyor. Biz bu ülkede yaşıyoruz. Yabancılar gibi değiliz, farklıyız'' şeklinde konuştu.

-''TÜRK ANTRENÖRLERİ BAŞARILI''-
Türk antrenörlerin yabancılardan eksiğinin olmadığını kaydeden Dilber, ''Türk antrenörler Türkiye'de futbolu en üst seviyede oynatmaya çaba sarf ediyor'' dedi.

Kaliteli Türk teknik adamların olduğunu anlatan Dilber, şöyle devam etti:
''Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin bilgisini, becerisini, kalitesini kim tartışabilir? Kayserispor-Fenerbahçe maçında Kayserispor ikinci yarı en üst seviyede top oynadı. Kayserispor 45 dakika rakibini hapsediyor. Demek ki Kayseri'de Tolunay Kafkas diye kaliteli ve genç bir teknik adamımız var. Ancak bunun devamını istiyoruz.
Galatasaray-Manisaspor maçında Mesut Bakkal hocanın oynattığı futbola bakın. Rijkaard'a Manisaspor'u, Mesut hocaya Galatasaray'ı verelim, Rijkaard'ın takımını paramparça yapsın Mesut o zaman. Türkiye'de 4 kulübümüzün ekonomik yapısı çok farklı. İspanya'da da Barcelona ve Real Madrid gibi kulüplerin bütçesine yetişen var mı? Ertuğrul Sağlam, Yılmaz Vural şu anda yaptıklarını yapabiliyorsa devamını istiyoruz. Bu onların kendi kaliteleridir. Demek ki bunlar da ellerindeki takıma, parasına, oyuncu seçimine şartlarına göre en iyisini yapıyorlar.
Eskişehirspor'a baktığımızda Rıza Çalımbay o takımda olağanüstü işler yapıyor. Oynattığı futbol da çok göz alıcı. Rıza her şeyini tamamlamış, olgunlaşmış bir şekilde Türk futbolunda yer alıyor. Onun kazancı Eskişehirspor'da devamlılık. İkinci sezonunu yaşıyor.
Bizim teknik adamlarımız iyi, tek sorun sabır, sabır, sabır... Yöneticiler parayı düzgün harcayacaklar ve sabredecekler. Yorganı ayağına göre uzatırsan başarı gelir.''


-''BARCELONA'NIN BAŞINDA DA TÜRK ANTRENÖR GÖRMEK İSTİYORUM''-
İsmail Dilber, ''Türk Milli Takım teknik direktörü Türk mü, yabancı mı olmalı?'' şeklindeki tartışmalarla ilgili soru üzerine, ''Biz Barcelona'nın başında da Milan'ın başında da Türk antrenör görmek istiyoruz. Milan'ın başında Fatih Terim varken ne kadar mutlu olmuştuk'' dedi.

''Bu ülkede 70 milyona sorsan, herkesin aklından milli takım için Türk antrenör geçer'' diyen Dilber, ''Türkiye'de kimsenin 'Yabancı olsun' deme şansı yok. Bu konuda federasyon yetkilileri en iyisini, en faydalısını bulmak için uğraşıyorlar. En iyisini de bulacaklardır'' diye konuştu.

Hiç yorum yok: