25 Aralık 2010 Cumartesi

Gülmekten katılıyorum!


25 Aralık 2010 Cumartesi 02:30

'Ara transfer döneminde alınan hiçbir oyuncudan hayır gelmez' klişesine katılıyorum ama gülmekten katılıyorum! Biraz futbol tarihini incelerseniz siz de bu klişeye gülmekten katılırsınız. Şenol Güneş'e rağmen 'Kaleciden teknik direktör olmaz' klişesi gibi bir şey işte!

Eric Cantona 1992-93 sezonunun ara transferinde M.United'a geldi. O sezon ManU tam 26 yıl sonra şampiyonluk yüzü gördü, Cantona'lı ManU 5 sezonda toplam 4 kez lig şampiyonu oldu. Cantona'yı hem de sadece 1.3 milyon pound'a transfer etme futbol aklını sergileyen Ferguson, ManU'da 25 yıldır görev yapmaya devam ediyor...
Cantona transferinden sonra bir daha İngiltere'de lig şampiyonluğu yüzü görmeyen ManU'nun ezeli rakibi Liverpool en son 1989-90 sezonunda şampiyon oldu. O sezonun ara transferinde Liverpool Rosenthal'ı kiralamıştı. İlk maçında üç gol atan Rosenthal, ligin son 6 maçında da birbirinden kritik 4 gol daha kaydederek Liverpool'a son 21 yıldaki tek şampiyonluğunu kazandırdı.

'Boş ver İngiltere'yi, burası Türkiye yok öyle!' diyen, Türkiye'yi dünyadan saymayanlara da bir kontra örnek o zaman: Ali Kemal Denizci 1981-82 sezonunun ortasında Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş, 15 yıl sonra Ali Kemal'in çok büyük katkılarıyla şampiyon oldu.

KAÇA ALDIĞIN ÖNEMLİ

Tabata için 8 milyonu sokağa atan zihniyetin Simao gibi paslanmamış bir futbol sanatçısı ile Almeida gibi potansiyeli yüksek bir oyuncuyu 'kelepir' bonservis bedelleri karşılığı alması takdir edilesi.
Bir de kimi kimin yerine aldığın da çok önemli! Tabata & Holosko ikilisinden sonra Simao, barda Beatles şarkısı çalan amatör müzisyenden sonra Wembley'de sahici Beatles'ın konser vermesi gibi bir şey! Nobre'den sonra Almeida ise anlatılmaz, yaşanır!

http://www.sporyazarlari.com/FFutbol/besiktas/ali-ece/25-12-2010/gulmekten-katiliyorum/299453.aspx

Hiç yorum yok: