5 Şubat 2011 Cumartesi

En iyi futbol filmleri

Uğur Vardan, gelmiş geçmiş en iyi 5 futbol filmini seçti.

En iyi futbol filmleri from bentolga on Vimeo.



1-Cehennemde İki Devre(1962)
Yönetmen: Zoltan Fubri


2-Dar Alanda Kısa Paslaşmalar(2000)
Yönetmen: Serdar Akar

Esnafspor adlı futbol takımı, Bursa'nın tarihi semtlerinden birinde esnaf ve orada ikamet eden mahalle sakinlerince kurulmuş olan amatör bir futbol kulübüdür. Brezilya Millî Futbol Takımı'ndan etkilenerek benimsedikleri sarı-yeşil formaları ile, Suat, Kıvırcık, Lango, Mercimek, Ateş, Onbaşı, Alağaçlı, Paşa, Boncuk, Selçuk, Niyazi, Turgay ve diğerlerinin, mahallenin genç ve yaşlı insanların top koşturdukları bir sıradan takımdır. Fırıncı Hamdi'nin bütün emeğini ortaya koyarak kulüp başkanlığını üstlendiği Esnafsporlu kişilerin en büyük tutkuları Bursa Amatör Kulüpler Ligi'nde şampiyon olmaktır. Mahalleye nereden ve nasıl geldiğini artık kimsenin hatırlamadığı Hacı, beş yıldır takımın baş antrenörlüğünü yürütmektedir. Fakat işler bir türlü yolunda gitmemekte, Esnafspor her maçtan mağlubiyetle ayrılmaktadır. Hacı'nın Esnafspor'u çalıştıracak, onlarla birlikte idmanlarda yer alacak genç bir yardımcıya ihtiyacı vardır. Sonunda semtin lisesinde beden öğretmenliği yapmakta olan Çetin'den yardım istemeye karar verir. Bu Esnafspor için yepyeni bir dönemin başlangıcıdır.



3-Ultra(1991)
Yön: Ricky Tognazzi

"Brigatte VENENO" futbol kulübü "AS Roma" dan bir fan grubudur. sonraki maç "Juventus Torino", klasik prestij düello aykırıdır. Principe, grubunun eski lideri hapse birkaç gün önce ilişiklerinin kesilmemiş olması. O, ama onun en iyi arkadaşı Red sadece grubun kontrol devralan olmadığını anlamak için aynı zamanda kız arkadaşı ile ilişkisi başladı. sıcak kanlı Principe ve mantıklı Kırmızı arasındaki rekabet grubu içinde endişeli bir ruh hali sağlar. Smilzo, grubun bir üyesi, başka bir fan grubu ile bir sokak kavgası sırasında ölünce, Kırmızı Principe bu felaketi sorumlu olmak olduğunu biliyor.(çeviri)



4-Looking For Eric(2009)
Yön: Ken Loach

Bir futbol fanatiği olan Eric postacıdır. Orta yaş krizi geçiriyor ve hayatı da her geçen gün daha kötü gidiyordur. Fakat bir gün oğlunun bir hapını içmesiyle efsane Eric Cantona sanrısına kavuşur. Cantona artın onun hayat koçudur. Önümüzdeki aylarda Filma Ltd. dağıtımıyla Filma Ltd. tarafından vizyona çıkarılıyor. Eski futbolcu Eric Cantona'nın hayatından esinlenilerek yapılmıştır.



5-Damned United(2005)
Yön: Tom Hooper

İngiliz futbolunun gelmiş geçmiş en iyi hocalarından olan ve 2004 yılında hayata veda eden Brian Clough'un Leeds United'ın başında, sadece 44 gün süren teknik direktörlük dönemini anlatıyor.

Hiç yorum yok: