6 Şubat 2011 Pazar

Dünyanın en iyi maçı: Newcastle:4 Arsenal:4 (GERÇEK VİDEO-ÖZET)

Hatırladığım kadarıyla daha önce de "Dünyanın En İyi Maçı" diye bir başlık atmıştım, demek ki her güzel maça "en iyi" demek, ileride olabilecek "harikulade" maçlara haksızlık olabilirmiş.

Ben daha önce bir takımın maça 1-0 önde başladığını görmemiştim. Arsenal daha 42. saniyede 1-0 öne geçmişti. "Skorbort" dakika 25'i gösterdiğinde skor 4-0'dı ve Newcastle'lı oyuncular onlarca kamera içerisinde hangi kameramanın çıkıp "hey beyler bu bir kamera şakası. gerçek sanmadınız değil mi? ha ha ha" demesini bekliyordu, ama kameramanlar da bir hareketlenme yoktu.

Kendi evinde 60-70 bin kişiye karşı oynayan ve 4-0 geride olan bir takımı, başka hiçbir şekilde dövmeniz gerekmez: falaka, parmak kıstırma, koltuk altı koklatma...

50. dakikada Newcastle'ı futboluyla ve skorla döven Arsenal oyuncularından Diaby, kendini kaybederek Newcastle'lı bir oyuncuyu ancak eski mahalle kavgalarından görebileceğimiz bir şekilde "ensesinde tutarak" yere çaldı ve oyundan atıldı.




Bu dakikadan sonra biri tuhaf olmak üzere 2 penaltı kazanan Newcastle maçı 4-3'e getirmişti.


Dakika 87 olduğunda Tiote diye bir zenci oyuncu öyle bir gol atıyordu ki, golün uzaktan gelişine vole olarak atılmasına mı, yoksa 4-0'dan 4-4'ü sağlayan gol olmasının keyfini mi sürelim bilemedik.

Tiote'nin sevinci de "bir siyahın, ırkçı beyazlara karşı kazandığı" bir zaferin gösterisi gibiydi...Arada sosyolojik mesaj vermek lazım.

Uzun not: Bloğa eklediğimiz videolar çeşitli nedenlerle youtube'dan silinmektedir. Buna yapacak bir şey yok. Zaten youtube hesabımız şu an itibariyle kapatıldı. Biz de çok zahmetli olsa da başka sitelere yöneldik. Anlayış göstereceğinizi düşünyoruz.

n_a from bentolga on Vimeo.

Hiç yorum yok: