10 Şubat 2011 Perşembe

Adnan Polat'ın Açıklamaları ve Galatasaray'ın menfaatleri...


Dün işten eve minibüsle dönerken, radyoda Adnan Polat'ı dinledim. Eve vardığımda "Herkes bana yükleniyor. Medya, Galatasaray camiası, hükümet ve taraftarlar...Bir kişi de benim ne yaptığımı söylemiyor. Ben ne yaptım?" diye eleştirilere karşı kendini savunuyordu.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, Adnan Polat yaptıkları için değil, yapmadıkları için bu kadar eleştiri bombardımanına tutuldu. İçlerinde haklı olanlar çoğunluklu olmak üzere, fırsattan istifade etmeye çalışanlar da oldu.

Bunlardan biri bence "Tek Yumruk Galatasaray" taraftar grubu idi, maalesef. Bu grubun siyasi yanının ağır bastığını daha önce yazmıştık. Hükümete olan tepkilerini Galatasaray üzerinden göstererek amaçlarına ulaştılar. Yaptıkları/başlattıkları protesto yanlış değildi, fakat amaçları Galatasaray üzerinden hükümeti vurmaktı. Burada tek sıkıntı bunu yapanın siyasi yanı ağır basan bir topluluk olması. Bu grup için önce siyaset, sonra Galatasaray...

Ayrıca camiada da, kafalarında kurdukları kargaşa ortamının gerçekleşmesi üzerine Polat'a saldıranlar ve yıpratmak isteyenler oldu.

Şimdi Adnan Polat ne yapmalıydı, ona dönelim...

1-Taraftara sahip çıkmalıydı: Lafı uzatmadan söyleyelim. Hükümetten çekindiği için protestoculara "provakatörler" dedi. Sonra düzeltti, ama bu işe yaramaz. "Tek tek tespit edip bir daha stada almayacağız" diyerek hükümete yaranmaya çalıştı.

Burada söylemesi gereken şuydu:"Bu güzel gecede protestolar olmasın isterdim. Ama taraftarımızın protesto hakkı vardır ve bunu medenice yapmıştır. Ayrıca TOKİ Başkanı'nın kağıttan okuyarak yaptığı konuşma rahmetli başkanımız Özhan Canaydın'ı rencide edicek seviyededir. Kendisinden özür bekliyoruz."

2-Hükümet yetkilileri tarafından yapılan hakaretlere tepki koyamadı:

***

Selim Terzi: Şerefsizler...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı Selim Terzi, twitter’daki hesabından Galatasaraylı taraftarlar için çok ağır ifadeler kullandı. Terzi, “Galatasaraylılığımdan utanıyorum. Başbakanı, TT Arena’da yuhalayanların babaları belli değildir, buna eminim. Şerefsizler yuhalayan kahpe GS taraftarı” diye yazdı. Selim Terzi bu ifadelerinin basına yansıması üzerine twitter hesabını kapattı.

Yasin E. Serim: Nankörsünüz
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a bağlı Avrupa birliği Genel Sekreterliği Müşaviri Yasin Ekrem Serim de, sarı-kırmızılı taraftarlara hakaret etti.
Serim, “Böyle bir şerefsizlik yok. Nankörsünüz... Kimin sayesinde o statta maç izliyorsunuz.
Kim yaptı lan o stadı size. Gerizekalı, kuş beyinliler” ifadelerini kullandı. Yasin Ekrem Serim de, Selim Terzi gibi hesabını kapatarak twitter’dan ayrıldı.

***

Bu iki zat, Galatasaray taraftarını aleni ve ağır bir şekilde bir sosyal paylaşım platformudan aşağıladılar. Yaptıklarının yanlışına varan bu ikili daha sonra "twitter" hesaplarını kapattılar.

Adnan Polat, bu konuya değindi, ama sadece ucundan. Hatırladığım kadarıyla "ayıp, yanlış" gibi sözlerdi.

3-Toki Başkanı'nın özrünü kendisinden başka kimse duymadı:Toki Başkanı arayıp onlarca defa özür dilemiş. Dilemiş de bunu kim duymuş. Erdoğan Bayraktar, rahmetli GS Başkanı Özhan Canaydın'ı resmen aşağıladı.Bu yanlış, ancak toplum karşısında yapılacak bir toplantı ve dilenecek bir özürle telafi edilebilrdi. Adnan Polat ise "özürden sonra, benim için bu olay kapanmıştır" diyerek, kalbi kırılan taraftarını yalnız bıraktı.

4-TT Arena'da GS'ın katkısı yok:Bazı çevrelerce yaratılan "TT Arena'da GS'nin hiçbir katkısı yok" görüşüne dün "Arena'yı Galatasaray'ın ortak gücü yapmıştır" diyerek olayı kapatmıştır. Bu yeterli değildir. Galatasaray olmasa, ne öyle bir stat olacaktı, ne de o stat bir işe yaracaktı. O stadı düşünen ve yapmaya çalışan Galatasaray'dır. Bazı aksilikler çıkmış ,ihale TOKİ'ye kalmıştır. Galatasaray buna karşılık en değerli arazisini TOKİ'ye bırakmıştır. Kimse kimseye bedavadan stat yapmamıştır.

5-Ali Sami Yen isminin kaldırılması: Son gelişen bu olaya da "kalsa ne olurdu" diyerek oldukça aciz bir açıklama yapmıştır. Ne demek "kalsa ne olurdu" diye. Koyacaksın iradeni, o zaman o yazı da orada kalır. "Bundan sonra Türk Telekom ismini ağzıma almam" dedi. Alsanız ne olur, almasanız ne olur...

Son 1 ayda Galatasaray değerleri ayaklar altında ezilmiş ve ezilmektedir. Bu saldırılar karşısında GS Başkanı yetersiz kalmıştır.

Adnan Polat'ın asıl fikri dün de söylediği gibi şudur: "Galatasaray menfaatleri için çalışmaya devam edeceğim...şakşakşak..."

Son cümle aslında yazının özetidir. Galatasaray değerleri ve terbiyesi önemli değildir. Önemli olan Galatasaray'ın menfaatleridir, paradır, stattır, Riva'dır, şampiyonluklardır...Birileri gelip Galatasaray'ın değerlerini ayaklar altına alabilir, yeter ki menfaatlarimize helal gelmesin...

Hiç yorum yok: