4 Şubat 2011 Cuma

Almanya'da derbi haftası


Bir tarafta Ruhr, öte tarafta Hamburg derbisi. Tabii ki olarak gözler peri masalı gibi bir sezon geçiren Dortmund’un Schalke’yle oynayacağı mücadelede olacak. Ancak “butik futbolseverlerin” kahverengi rüyası St.Pauli, derbi rakibi Hamburg’a misafirliğe gidiyor. Almanya’da müthiş hafta sonu.

Haftanın öne çıkanları hiç kuşku yok ki Ruhr ve Hamburg derbileri. Biri şampiyonluk yarışı için diğeri düşmeme mücadelesi için önem taşıyor. Bayern’in son dönemdeki çıkışı da dikkate değer. Köln’ün Bayern’e karşı özel savunma tedbirleri alması şart. Ligin dibinde ise çok ilginç bir maç var: Mönchengladbach-Stuttgart. Bu maç ilk yarıdaki 7-0’ın rövanşı olacak.

Haftanın Maçı: Dortmund – Schalke

Ruhr derbisine Dortmund “GuRuhrlu” çıkıyor. Nitekim müthiş bir sezon geçiriyorlar. Schalke bu sezon malum, kötü bir sezon geçiriyor ama Dortmund’un evinde iki takımın oynadığı son 11 maçtan sadece birini kazanabildi. Derbi derbidir, sağı solu belli olmaz. Ancak bu sezon Dortmund çok iyi savunma yapan bir ekip görüntüsünde. Sezon başından beri toplam 12 gol yedi ve bu istatistik ilk 20 maça bakıldığında kulüp tarihinin rekoru.

Gece, melek ve bizim çocuklar!

Hamburg – St. Pauli… Bu derbi kenti ikiye ayırıyor ve bu defa kentin asi çocukları “büyük ve mağrur” Hamburg’un evine gidiyor. İlk yarıda Milerntor’da oynanan maç 1-1 sona ermişti. Aslında bu sonuç St. Pauli için oldukça iyi bir neticeydi. Çünkü 1977 yılındaki 2-0’lık galibiyetten beri “Kurukafa”nın yüzü bir türlü gülmedi. St. Pauli bir türlü kazanamıyor. Bu maçın sonucu her ne olursa olsun, asıl kazanan gençler olacak! Maçta oynayacak 22 oyuncunun dokuzu iki takımın altyapılarına yetişti: Hamburg’dan Sowah, Trochowski, Choupo-Moting veTunay Torun, St. Pauli’den Hennings, Takyi, Pliquett, Kalla ve Boll sadaha olacak.

Dibe vurduysan ya da hâlâ düşüyorsan!

Mönchengladbach ve Stuttgart… Almanya futboluna damga vurmuş iki büyük kulüp, bu hafta sonu Bundesliga’nın dibindeki iki takım olarak karşılaşıyor. İkisinin de 16 puanı var. Stuttgart 17.,Mönchengladbach 18. sırada. Eğer böyle devam ederlerse önümüzdeki sezon 2. Bundesliga’nın marka değerini bayağı yükseltecekler. Ligin ilk yarısındaki maçta Stuttgart maçı 7-0 kazanmıştı ki Mönchengladbach’ın “yediği” hanesinde yazan 50 gole Stuttgart nefis bir katkı yaptı. Heyhat puanlar eşit. Çok enteresan bir maç olacak, kıyı köşe maçları sevenler için nefis bir haftasonu eğlencesi.

Bayern işbaşında

Son beş maçta 13 puan toplayarak ismini ve cismini tekrar hatırlatan Bayern Münih, bu hafta deplasmanda düşmeme mücadelesi veren Köln’le oynuyor. Köln bu haftayı da eli boş kapatabilir. Geçen hafta St. Pauli’ye 3-0 yenilmeleri bayağı canlarını sıkmış olmalı. Köln, Bayern’e karşı son galibiyetini 3-1’lik skorla 16 yıl önce kazandı. Bayern’in hücum gücü de Köln için baş belası denecek düzeyde. Mario Gomez ve Thomas Müller’in toplam gol sayısı 22 ve bu sayı Köln’ün bu sezon kaydettiği gol sayısına eşit. Ancak bu maçta iki takımın şansı pek de eşit gibi değil.

Maç Programı:

Cuma: 21.45 Dortmund – Schalke
Cumartesi: 16.30 Köln-Bayern Münih, Hannover – Wolfsburg,
Hoffenheim-Kaiserslautern, Mainz-Werder Bremen, Nürnberg-Leverkusen 19.30 Mönchengladbach – Stuttgart
Pazar: 16.30 Hamburg – St. Pauli 18.30 Freiburg – E. Frankfurt



http://tr.eurosport.com/futbol/bundesliga/2010-2011/derbi-kiyameti_sto2651298/story.shtml

Hiç yorum yok: