24 Kasım 2010 Çarşamba

Süper Lig'e İstatistik Bakış

Lig başlayalı 13 hafta oldu. Geçen senenin benzeri bir tablo var. Anadolu takımları ön tarafa konuşlandılar. Büyükler tökezleme yarışında. Peki sezon başı nasıl hazırlandılar, ne kadar harcadılar, hangi oyuncuyu aldılar, bulundukları konuma göre karda mı, zarar da mı? Bunlara bir bakalım.



Ligimizin en değerli takımı Fenerbahçe. Ardından Galatasaray ve Beşiktaş geliyor. En değerli oyuncu 16 M€'yla Arda. Ardından Fenerbahçeli Lugano 13.5 M€ ile geliyor. Elano Galatasaray'da henüz dikiş tutturamasa da 12 M€ ile piyasasını koruyor.



En yaşlı ve buna mukabil en tecrübeli takım Beşiktaş. Bu ligin ikinci yarısı, zor zamanlarda fayda mıi yoksa zarar mı getirecek, onu göreceğiz. En genç takım Gençlerbirliği'nin yaş ortalaması 24.7.



En pahalı transferi Misimoviç ile Galatasaray yaptı; ama bu oyuncu ayrılma noktasında(!)Misimoviç'i Niang ve Quaresma takip ediyor. Bu işten şimdilik Fenerbahçe mutlu çıkmış gibi gözüküyor.



Bu sezon Fenerbahçe futbolcu satarak bir tek kuruş bile kazanmamış. Buna rağmen 22 M€ para harcamış, klavyeye kolay. Beşiktaş bu sene daha dengeli giderek, harcamalarda kısıtlamaya gitmiş. Galatasaray ise 15.5 M€ transferden para kazansa da bunu nasıl değerlendirdiği sizin takdiriniz.

Toplamda Süper Lig 62M€ ekside. Üç büyükler ise 33 M€ kadar içeride.

Kaynaklar:

http: //transfermarkt.de/de/sueper-lig/startseite/wettbewerb_TR1.html
http://transfermarkt.de/de/sueper-lig/transferbilanz/wettbewerb_TR1.html
http://transfermarkt.de/de/fenerbahce-istanbul/startseite/verein_36.html
http://transfermarkt.de/de/galatasaray-istanbul/startseite/verein_141.html
http://transfermarkt.de/de/besiktas-istanbul/startseite/verein_114.html

Hiç yorum yok: